wedstrijd voor jeugdwerk en sport

Winnen jullie in 2025?

Toon nu al je interesse, dan houden we je op de hoogte. En win in 2025 …

1. Een begeleid traject t.w.v. €1.000

2. Een materiaalprijs t.w.v. €250

Bestaat deze wedstrijd niet voor scholen?

Er is geen wedstrijd voor scholen om een begeleid Wij Pestvrij-traject te winnen, zoals die voor jeugdwerk en sport bestaat. Scholen kunnen via het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten wel prijzen winnen als ze al een antipestbeleid hebben. Kijk hiervoor op kieskleurtegenpesten.be.

Wat kan je winnen?

  • 5 begeleide workshops (min. 2 uur) t.w.v. 1.000 euro, waarin jullie samen met de begeleiding de Wij Pestvrij-toolkit doorlopen.
  • Een bon voor 250 euro aan spelmateriaal met dank aan onze partner MateriaalMagazijn
  • Last-but-not-least: een sterk onderbouwd antipestbeleid voor de toekomst
Visual - Jeugdwerk en sport

Kunnen we ook als we niet winnen met de toolkit aan de slag? Graag! De winnaars van de wedstrijd hebben het voordeel dat ze het hele traject begeleid kunnen doorlopen, zodat het resultaat met zekerheid kwaliteitsvol zal zijn, én zij krijgen een extra materiaalprijs. Maar je kan ook zelf heel wat realiseren met onze ‘Do it yourself’-toolkit.

Hoe kan je winnen?

Het enige dat jullie nodig hebben om kans te maken, is:

  • De goesting om iets op te starten waar jullie als groep de vruchten van zullen plukken.
  • Het engagement om met zoveel mogelijk begeleid(st)ers tijd vrij te maken voor 5 sessies (van min. 2 uur) en actief mee te werken.

Toon nu al snel je interesse, dan houden we je op de hoogte wanneer jullie je kandidaat kunnen stellen! 

De jury van Tumult en Sportieq bekijkt alle inzendingen en kiest 2 winnaars. We kiezen één winnaar uit het jeugdwerk en één uit de sport.

Visual - Goesting en engagement

IN SAMENWERKING MET

Voor de organisatie van onze Wij Pestvrij-wedstrijd kunnen we niet alleen rekenen op de bovenstaande expertorganisaties. We kunnen ook rekenen op de steun van MateriaalMagazijn, een initiatief van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, waar je als verenigingen of als particulier terechtkan voor een ruim aanbod aan speel- en organisatiemateriaal.

DE WINNAARS VAN 2024

Dit zijn onze prachtige winnaars in 2024!

Check in het najaar ook hun videoverhaal.

Go4Gym (Wevelgem)

Go4Gym Wevelgem: winnaar 2024

Scouts 68 (Deurne)

Scouts 68 Deurne: winnaar 2024

DE WINNAARS VAN 2023

In 2023 gingen onze prijzen naar deze 2 gemotiveerde winnaars.

Check nu hun videoverhaal!

Speelplein Pinokio (Herzele)

Speelplein Pinokio Herzele: winnaar 2023

Ge Baek Taekwon-Do (Lokeren)

Ge Baek Taekwon-Do Lokeren: winnaar 2023

Over het netwerk

Wij Pestvrij kwam tot stand binnen het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

Al vele jaren zet ons Netwerk van betrokken organisaties zich in voor sensibilisering over het voorkomen en reageren op pesten. Kende je ons niet? Ongetwijfeld hoorde je wel eens van campagnes als de Week tegen Pesten (tot 2023-2024) of STIP IT (samen met VRT)? Of misschien keek je al eens op ons digitaal infoplatform Alles over Pesten?

Vanaf 2024-2025 versterken we onze focus op de 10 bouwstenen met de nieuwe campagne Kies Kleur tegen Pesten: Een jaar lang. Ook online. En daar sluit Wij Pestvrij heel goed bij aan.

Kijk op onze websites:

Over de makers

Wij Pestvrij voor jeugdwerk en sport werd ontwikkeld door Tumult en Sportieq. Beide organisaties zijn lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.
Tumult is al bijna 20 jaar actief rond het thema pesten. Onze vormingen over No Blame of cyberpesten, de gratis No Blame-brochure en nu ook Wij Pestvrij zijn slechts enkele voorbeelden van hoe wij (bege)leiding in het jeugdwerk ondersteunen.
Sportieq brengt het thema pesten onder de aandacht in de sport, via de vorming Time Out tegen Pesten en met tools zoals het Doeboek Time Out tegen Pesten. Onze caseondersteuners geven ook persoonlijk advies aan API’s om pestsituaties op een goede manier aan te pakken.
Wij Pestvrij voor scholen werd ontwikkeld door Scholierenkoepel en Pimento. Beide organisaties zijn lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.
Scholierenkoepel is …
Pimento is …