Winnen jullie in 2025?

Toon nu al je interesse, dan houden we je op de hoogte. En win in 2025 …

 1. Een begeleid traject t.w.v. €1.000

2. Een materiaalprijs t.w.v. €250

#wijpestvrij  #jeugdwerk  #sport

Wat kan je winnen?

  • 5 begeleide workshops (min. 2 uur) t.w.v. 1.000 euro
  • Een bon voor 250 euro aan spelmateriaal met dank aan onze partner MateriaalMagazijn
  • Last-but-not-least: een sterk onderbouwd antipestbeleid voor de toekomst
Visual - Jeugdwerk en sport

Kunnen we ook als we niet winnen met de toolkit aan de slag? Graag! De winnaars van de wedstrijd hebben het voordeel dat ze het hele traject begeleid kunnen doorlopen, zodat het resultaat met zekerheid kwaliteitsvol zal zijn, én zij krijgen een extra materiaalprijs. Maar je kan ook zelf heel wat realiseren met onze ‘Do it yourself’-toolkit.

Hoe kan je winnen?

Het enige dat jullie nodig hebben om kans te maken, is:

  • De goesting om iets op te starten waar jullie als groep de vruchten van zullen plukken.
  • Het engagement om met zoveel mogelijk begeleid(st)ers tijd vrij te maken voor 5 sessies (van min. 2 uur) en actief mee te werken.

Toon nu al snel je interesse, dan houden we je op de hoogte wanneer jullie je kandidaat kunnen stellen! 

De jury van Tumult en Centrum Ethiek in de Sport bekijkt alle inzendingen en kiest 2 winnaars. We kiezen één winnaar uit het jeugdwerk en één uit de sport.

Visual - Goesting en engagement

DE WINNAARS VAN 2024

Dit zijn onze prachtige winnaars in 2024!

Check in het najaar ook hun videoverhaal.

Go4Gym (Wevelgem)

Go4Gym Wevelgem: winnaar 2024

Scouts 68 (Deurne)

Scouts 68 Deurne: winnaar 2024

DE WINNAARS VAN 2023

In 2023 gingen onze prijzen naar deze 2 gemotiveerde winnaars.

Check nu hun videoverhaal!

Speelplein Pinokio (Herzele)

Speelplein Pinokio Herzele: winnaar 2023

Ge Baek Taekwon-Do (Lokeren)

Ge Baek Taekwon-Do Lokeren: winnaar 2023

Experts rond pesten in de vrije tijd?

Tumult is in het jeugdwerk al bijna 20 jaar actief rond het thema pesten. De Tumult-vormingen over ‘No Blame’ en over cyberpesten, de uitgebreide gratis ‘No Blame’-brochure en tot in 2021 ook twee wedstrijden voor onderwijs en vrije tijd zijn maar enkele voorbeelden van ons engagement tegen pesten. ‘Wij Pestvrij’ vervangt onze vorige wedstrijd tegen pesten. Ook voor scholen blijft er een wedstrijd bestaan. Die wordt sinds 2022 georganiseerd door het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten.

Het Centrum Ethiek in de Sport brengt in de sport het thema pesten onder de aandacht via de vorming ‘Time Out tegen Pesten’ en tools zoals het ‘Doeboek Time Out tegen Pesten’. Onze caseondersteuners geven ook persoonlijk advies aan API’s om pestsituaties op een goede manier aan te pakken.

Zowel Tumult als Centrum Ethiek in de Sport zijn actief lid van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Samen met de andere partners organiseren we jaarlijks de Week tegen Pesten en ondersteunen we mee het infopunt Alles over Pesten.

Volledig pestvrij worden, is misschien niet haalbaar. Maar het wetenschappelijk bewijs dat je met een goed beleid héél veel schade kan voorkomen, is groot. Net als het bewijs dat goed reageren loont. Daar willen we samen met (lokale) verenigingen en clubs in jeugdwerk en sport aan werken. Wij Pestvrij! Of we brengen dat doel toch al heel dichtbij …

IN SAMENWERKING MET

Voor de organisatie van onze ‘Wij Pestvrij’-wedstrijd kunnen we niet alleen rekenen op de bovenstaande expertorganisaties. We kunnen ook rekenen op de steun van MateriaalMagazijn, een initiatief van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, waar je als verenigingen of als particulier terechtkan voor een ruim aanbod aan speel- en organisatiemateriaal.